Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Παρουσίαση Ψηφιακού Δίσκου με Έργα Π. Βλαστού στα Χανιά

Η παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου “Εκκλησιαστικά Μελοποιήματα Παύλου Βλαστού” θα γίνει τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 στον Ι. Ν. Αγίου Χριστοφόρου (Καμίνι, Λεωφόρος Σούδας) στις 7μ.μ. Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Χανίων “Γεώργιος Ο Κρης”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες του Αριστείδη Μιχελιουδάκη, τελειόφοιτου Νομικής, πτυχιούχου Βυζαντινής Μουσικής με θέμα “Βιογραφικά στοιχεία Παύλου Βλαστού”, του Εμμανουήλ Σουργιαδάκη διδάκτορος Μουσικολογίας, πρωτοψάλτη με θέμα “Ο Παύλος Βλαστός και η ψαλτική τέχνη” και της Εύας Περπυράκη, φυσικού, Γραμματέως Χορωδίας “Παύλος Βλαστός” με θέμα “η πορεία της Χορωδίας “Παύλος Βλαστός” από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα”.

Θα ακολουθήσει απόδοση ύμνων από την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής “Παύλος Βλαστός” και τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Νομού Χανίων "Γεώργιος ο Κρης".

Συντονιστής της παρουσίασης θα είναι ο Θεόδωρος Ρηγινιώτης, θεολόγος, λαογραφικός σύμβουλος της Χορωδίας “Παύλος Βλαστός”.